Lambakan Testimonial Vivix Bantu Kencing Manis!

Percaya atau tidak?

Tapi dah ramai berjaya ni!

Kencing manis memang dah sinonim sangat dengan rakyat Malaysia ni. Tambah pula dengan hidangan kita yang memang cukup segala rasa; manis, masam, masin, pahit, segala lah! Nak jaga makan dengan Malaysia ni, memang senang cakap dari buat. 

Radikal Bebas Gapo Dio?

Mula Supplements Mengandung SEBELUM Mengandung?

Persoalan : 
Bila kita sepatutnya mula mengambil supplement Mengandung? Trimester pertama ke, terakhir ke, hari terakhir ke? 




Sebaik-baiknya, kita mula prepare badan kita untuk mengandung sebelum kita mengandung. Maksudnya, jika kita planning nak pregnant, masa tu lah kita kena mula buat persediaan untuk badan kita kuat dan penuh dengan nutrient-nutrient yang janin perlukan. 

Cara Terbaik Untuk Simpan Supplements Shaklee Supaya Tahan Lama

Pernah tak beli supplement especially yang dalam bentuk liquid (cecair), tak sampai expiry date lagi dah rosak? Rasa maybe dah lain, or dah mula berbuih. 

Bila kita beli supplements, kita jarang nak rajin untuk baca details kat botol supplement tu kan? I lah tu! 

JANGAN Buang Vitamin Shaklee Yang Tamat Tarikh Luput!

Ini ilmu baru yang I baru belajar dari online class bersama senior-senior Shaklee yang sangat rajin share knowledge dengan adik-adik macam I. 

Kalau kita tengok expiry date pada botol supplements Shaklee kita dah tamat, JANGAN RISAU kalau masih ada saki-baki yang tak sempat kita habis kan.

Baby Bergantung 100% Pada Susu Ibu, Tapi Susu Ibunya Tak Ada Nutrients?

Macam mana Set Premium Menyusu ni boleh membantu Both Mummy dan Baby?

Wajib Ambil Ostematrix Kalau Tak Boleh Telan Susu!

Since berhenti minum susu dalam botol masa 4 tahun, I rasa I memang tak pernah langsung minum susu putih (except susu pekat lah hehe), sebab I tak boleh tahan dengan bau dia. Berkali-kali juga I cuba beli susu kotak yang kecil tu, tapi cuba sedut sekali terus rasa nak termuntah. Memang tak boleh langsung. So, bertahun-tahun I minum susu cokelat je walaupun tahu kandungan gula dia lebih tinggi. Tak berapa nak elok and sekarang baru sedar nak cari supplement untuk gantikan calcium yang badan I kekurangan ni.

Bagus Sangat Ke ESP Shaklee Ni Sampai Semua Borong?!


Tiap kali HQ restock ESP Shaklee ni, stock mesti laaaaju je habis, sebab SID (Shaklee Independent Distributor) dah pre-order dari customer-customer . Jadi, bila masuk je stock, berperanglah semua SID kat warehouse. I pun tak ketinggalan berebut stock untuk customers I. Takut habis punya pasal.

Bagus sangat ke ESP ni sampai beribu-ribu orang repeat order setiap bulan?

I kenal ESP ni from my sister, dia yang mula guna Shaklee dulu. I pelik dia ni rajin bebeno lah stock ESP dia bila dah habis. Bila dia dah turun 7 kilo dan cantik selim melim, baru lah I tergerak hati nak buat research sikit tentang ESP ni. And kerana ni lah, I konpiden nak start jadi Shaklee member dan war-warkan kepada dunia tentang kebaikannya.

Protein sangat penting untuk pembentukan sel-sel dan repair tissue dalam badan.

I ada share Kesan Kekurangan Protein dalam Badan di dalam post I sebelum ni.

And untuk mengelakkan kita dari terkena kesan-kesan ni, kita bukan hanya kena menjamah protein tetapi juga kena make sure kita consume GOOD PROTEIN setiap hari.

Ayam dan ikan yang kita makan setiap hari tu tak good ke?

Ayam yang kita makan setiap hari tu adalah ayam yang diberi makan ubat dan disuntik supaya cepat besar dan gemuk supaya cepat dapat dijual. Ikan yang kita makan harian tu membesar di dalam air lautan yang tercemar dengan macam-macam chemical dan sampah-sarap. Kita masih fikir makanan yang kita makan setiap hari tu good-good? Not anymore.

Belum masuk lagi cara kita masak makanan tu. Protein ni sangat sensitive kepada haba panas, dan protein ni akan rosak kalau terkena haba yang sangat panas. Bayangkan lah kita goreng ayam dalam minyak mendidih. Goreng dah satu hal, dah memang tak berkhasiat. Berapa percent je protein yang tinggal pada ayam tu bila ayam tu masuk dalam badan kita?



Sebab tu lah kita kena tambah khasiat protein, tapi kenapa kena pilih ESP Shaklee and bukan jenama lain?

  • ESP Shaklee adalah 100% SEMULAJADI. Bukan ESP sahaja, tetapi SEMUA produk Shaklee!
  • ESP Shaklee menggunakan kacang soya non-GMO (non-genetically modified organisms) yang diproses pada suhu rendah untuk mengekalkan kuantiti dan kualiti protein.
  • Mempunyai kadar indeks glisemiks (GI) yang rendah iaitu serendah 39, menjadikan ESP sesuai dimakan oleh pengidap kencing manis.
  • Diproses menggunakan air untuk mengekalkan kandungan isoflavones yang bermanfaat kepada kesihatan. Sesetengah produk protein soya di luar sana diproses dengan alkohol, dan ini akan memusnahkan kandungan isoflavones dalam soya.
  • Diproses menggunakan proses pensijilan yang dikenali sebagai Identity Preserved Program(IPP), untuk memastikan kacang soya yang digunakan bebas daripada pendedahan perubahan genetik, dari benih hinggalah kepada pengeluar.
  • Mengandungi asid amino lengkap, temasuk asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia
Haa, kita nak pilih protein powder yang 100% semulajadi dan dibuat dari soya non-GMO atau nak consume yang dibuat chemically siap diproses dengan alcohol?

Benefits ESP Shaklee pula?

  • Baik untuk kulit : merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga : ESP membekalkan tenaga dengan segara dan kerana ia mempunyai kandungan GI yang rendah, memberi rasa “kenyang” yang lebih lama!
  • Elak Gastrik : ESP Shaklee ada power untuk buat kita rasa kenyang lebih lama, jadi perut pun tak masuk angin dan gastrik!
  • Awet muda : asid amino penting untuk pembentukan otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan sebagainya. Pengambilan yang kerap dalam kuantiti yang betul boleh menyumbang kepada awet muda
  • Baik untuk hormon badan : membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk kesihatan prostat : Genistein dalam kacang soya telah terbukti membantu mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  • Membaiki pigmentasi : Membaiki masalah rambut seperti uban dan gugur, membaiki pigmentasi, kedutan dan kesan tua

I juga pernah tulis post tentang Siapa Yang Sesuai Consume ESP ni. And basically, semua orang memang digalakkan untuk consume ESP Shaklee ni!





Tunggu apa lagi?

Jika anda ada any concern tentang tahap kesihatan anda dan anda nak usaha menjadi lebih sihat, boleh lah contact saya untuk FREE consultation.

Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

Kalau Dah Makan Acid Folic & Obimin Dari KK, Kenapa Nak Kena Makan Supplement Shaklee Lagi?

Sekarang I buka FB penuh gambar-gambar babies anak kawan-kawan sekolah, college and kerja.  Yang preggy pun ramai, Alhamdulillah. Memang generation umur I tengah musim! Ada yang dua nak masuk tiga, nak masuk empat pun hado. I pun tumpang gembira!




Kawan-kawan I ramai yang share tips and tricks daripada macam mana nak jaga kesuburan, macam mana nak jaga makan masa pregnant, cara berpantang kampung atau moden, milk booster supaya susu banyak dan macam-macam lah. Kalau orang tanya I, memang I dah power lah nak nasihat. Cuma belum ada rezeki lagi. So siapa baca ni boleh doakan saya, amin!

Kenapa Orang Kencing Manis Kena Kurangkan Makan Nasi?


Kerana carbs dalam nasi tu ada banyak starch (kanji) dan gula. Carbs berlebihan akan bertukar jadi gula and badan yang sihat akan release hormone insulin. Insulin ni guna dia is untuk bagi isyarat untuk take the sugar out from darah kita and into the cells so sugar tu akan digunakan as energy.


Risau Susu Cair Tapi Poket Pun Cair?

Semalam I ada kongsi tentang dilema ibu-ibu menyusu sebab rata-rata mummies ni ada masalah kurang susu dan susu cair nak supply untuk baby kenit tu. Anda boleh lah baca dengan click di SINI.

Dalam full Set Penyusuan Ibu (Premium) itu, ada ESP, Vita-Lea, B Complex, Alfalfa Complex, Ostematrix, Vita-C Plus dan Omega Guard. Bila mummy consume semua produk ini, inshaAllah ibu dah tak perlu risau tentang nutrients yang akan disalurkan kepada baik sebab ini sudah serba lengkap. Lengkap dari semua segi; tumbesaran bayi, antibody yang kuat, tulang dan gigi yang kukuh dan juga perkembangan minda yang sangat baik. InshaAllah I akan cari masa untuk explain satu-satu kebaikan produk dalam Set ini and share dengan readers blog ini.

Jangan Menangis Kalau Susu Kurang!

Sejak kawan-kawan rapat semua dah mula ada baby-baby comel, group Whatsapp dah jarang dah nak bergossip retis atau share pasal latest fashion trend. Topik perbualan dah beralih arah ke topic-topik keibuan. Jadi secara tidak langsung, I yang belum ber-baby pun dah power bab prenatal care, cara pantang kampong (sebab member sorang semangat nak pantang cara kampong pada zaman moden ni), and also baby care. Dalam 10 orang kawan yang baru deliver ni, mesti ada 2-3 orang yang mengadu pasal susu tak banyak and supply tak cukup nak bagi pada baby.

Dalam zaman sekarang ni, kesedaran untuk provide anak dengan 100% breast milk tengah hangat diperkatakan. Of kos kita nak bagi the best untuk anak-anak kita kan? Rasa macam rugi bila anak diberi formula milk, tapi kadang-kadang keadaan memaksa.  


Kenapa Kena Kurangkan Makan Beras Putih

Kita semua tahu yang kalau kita nak diet or pilihan beras yang lebih elok is brown rice instead of white rice. 

Tapi kenapa?

Berjam-jam Dalam Toilet Akibat Sembelit? Jangan Ambil Ringan!



Masalah besar kalau berhari-hari tak 'membuang' ni; perut sebu, badan lesu, rasa serba tak kena. Secara general-nya, kita biasa ke toilet untuk membuang air besar sekerap sekali sehari. Tu dah kira happy dah tu tak kira lah membuang di waktu pagi ke, lepas lunch atau sebelum tidur. Ada yang lagi best tu dapat membuang dua kali sehari, memang perut rasa sedap saja setiap masa.

Agak-Agak Immune System Kita OK ke KO?

Bila kita rasa tak sihat and mula rasa dedar nak demam, selsema pun datang, kita assume 'tengah musim ni'. Instead of kita salahkan musim, maybe antibody kita yang tak kuat. Sebab ada je manusia yang sihat walafiat walaupun musim, walaupun over exposed to pencemaran, etc.

Kekalkan Immune System MAXIMUM Untuk Laksana Kerja Harian

Cara natural untuk boost immune system kita supaya kita bertenaga nak bekerja dan berjuang setiap hari:
  1. Dapatkan tidur yang cukup and kena pandai manage stress. Bila kita sleep deprived atau rasa tertekan, body kita akan release cortisol yang akan affect level ketahanan badan kita.

Baru Consume Seminggu, Kenapa Kesihatan Makin Teruk Ni?

Kadang-kadang kita cuba skincare baru, and kita baru pakai seminggu jerawat naik macam gunung berapi nak meletus. Lepas tu bukan satu je, banyak pulak tu. Mana lah tak stress, dah lah hari minggu tu nak pergi kenduri kahwin saudara pulak kan.


Mostly orang akan stop terus untuk pakai produk tu and terus lah spread bad review kat orang tentang sesuatu produk tu.

Jangan buat macam tu lagi.


Bagi sesuatu produk tu sebulan atau lebih untuk tunjukkan kesan yang anda mahu. Memang slow, in fact lagi slow lagi bagus sebab produk yang consume 3 hari terus ploles, sapu-sapu 3 minit terus jadi snow white, telan 3 biji dah turun 3 kg, tu semua SANGAT DANGEROUS! Please sayang ourselves, and jangan opt for this kind of treatment. Ini bukan treatment, ini death sentence.



So, bagi masa untuk sesuatu product tu untuk menunjukkan kesan. Contohnya, bila you consume produk Shaklee and you ada rasa nak demam, selsema dan lemah. Jangan give up. Apa yang you boleh buat is start dengan smaller dosage (jangan stop terus ya), and minum air yang banyak! Kena banyak bersabar 

Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com


IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara




Tiada Jenama Lain Yang Buat Landmark Study Selain Shaklee, Biar Betul?


Landmark Study tu apa?

Sara masa mula-mula diberitahu tentang Landmark Study Shaklee ni, Sara kena buat bacaan sendiri juga. Tanpa membuang masa, Sara terus google dalam internet tentang landmark study ni. Bila google, terus keluar tentang Landmark Study oleh Shaklee. Maknanya, memang besar lah kajian yang dibuat oleh Shaklee ni. 

Tak sempat nak type Shaklee, Google dah suggest!

Basically, Shaklee has Landmark Study, scientific research done by Nobel Prize winner to PROVE yang makan Shaklee memang selamat dan berkesan. Boleh dimakan tanpa was-was gitu.



"Landmark" tu selalu kite gelarkan untuk satu petanda yang significant bila dia nak cari sesuatu tempat ke, nak discuss pasal something. Contohnya, nak explain direction kat seseorang, kita gunakan landmark-landmark ni untuk senangkan orang yan mencari jalan tu; ada masjid warna biru ke, ada roundabout besar ke. 

Jadi, "Landmark Study" ni maksud dia satu kajian yang sangat significant dalam sesuatu industry. So, dalam industri health and supplementation, HANYA SATU syarikat je yang ada buat Landmark Dietry Supplement Study!

Jadi, syarikat and jenama lain ni gunakan kajian-kajian yang dibuat oleh Shaklee ni untuk fomulate products diorang as well. Landmark Study oleh Shaklee ni as the base of their formulation. 


Jadi, kenapa pilih yang lain bila anda boleh pilih Shaklee tanpa ragu-ragu? 

P/S : Ini hanye brief explanation sahaja, Sara tengah cari masa nak explain kan secara lebih dalam kepada all my readers. 


Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com

IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

Home Remedies untuk Kulit Berminyak




Home natural remedies untuk kulit berminyak berkilat berkilau-kilauan macam saya, jom kita cuba!
1. Ambil putih telur, pukul sehingga kembang bersama perahan lemon. Sapu kat muka and biar 15 minit. Lepas tu bilas.

2. Ambil lemon, campur kan dengan air sedikit. Sapukan di muka dengan menggunakan cotton ball. Biar selama 10 minit then bilas. Nak campur lemon pun boleh!

3. Ambil plain yoghurt (jangan pula yang ada strawberry ke blueberry!) and sapu kat muka. Biar seketika then bilasss. Boleh campur dengan sedikit oatmeal juga buat scrub mask!



4. Potong dua buah tomato and golek-golekkan kat muka. Biar 15 minit dan kemudian bilas.

5. Sagat setengah buah epal and letak kat muka. Biar selama 15 minit then bilas. Boleh juga campurkan dengan yoghurt and honey buatkan jadi paste.

#sharingiscaring Jom Cuba!

Kasi Anak Makan Supplement Ini Kalau Nak Anak Cantik Macam Mira Filzah!




Haaa rahsia kecantikan Mira Filzah!


Kenapa Vitamin C Juga Penting untuk Budak-budak?

Macam kita lah masa kecil suka sangat sorok² rembat 2-3 biji Vitamin C dalam peti kan? Tapi masa tu tak tahu kenapa kita makan, kita tahu sedap manis macam gula² je tu yang asyik nak makan je.

Sara nak share some general info je kenapa budak² dah kena start consume Vitamin C ya. Sara pernah tengok satu show ni Mira Filzah cakap mak dia memang suruh consume Vitamin C dari kecil, so sape nak anak cun melecun macam Mira Filzah boleh lah cuba okay! Hehehe,

One reason is sebab bebudak lebih senang nak kena penyakit demam, selsema, sakit tekak, batuk ni.

And kanak² ni lagi banyak kena exposed to macam-macam pencemaran sebab mereka pergi tadika, sekolah, tuition petang, tuition malam, main bola kat padang petang², main basikal, In fact, lagi banyak exposed than us adults sebab kita banyak kerja dalam aircond, duduk dalam rumah aje kan? So, Vitamin C ni act as an immune support untuk anak² comel ini.

Sebab bebudak ni lebih prone untuk ada kemalangan-kemalangan kecil.

Jatuh basikal pastu terseret lutut kat jalan tar (pengalaman sendiri), main kejar-kejar pastu takut kena kejar dengan kawan sampai terjatuh dalam longkang (pengalaman sendiri lagi) dan macam-macam lagi. Vitamin C bantu untuk kukuhkan kolagen dalam tulang, otot and salur darah. So, bila berlaku little accidents ni, luka-luka akan lebih cepat baik bila consume Vitamin C secara berterusan.


Chewable Vita-C Plus, perfect for your little kiddies!

And Why Shaklee?

Sebab Shaklee is the pioneer in the supplementation industry. Shaklee yang mula² come out dengan mencipta vitamins sebagai additional supply of nutrients untuk badan kita. Berjuta-juta USD Shaklee dah spent untuk buat macam-macam kajian untuk make sure produk Shaklee adalah yang terbaik!

Anda ada concern kesihatan yang anda perlukan nasihat? Contact saya untuk FREE consultation ya!

SARA 
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara





Dapatkan Bekalan Vitamin C Berpanjangan Setiap Hari Hanya Dengan SATU Tablet Sahaja!

Semalam Sara ada share pasal benefits Vitamin C untuk our body kan? And untuk consume buah-buahan tiap hari ni maybe tak ramai yang mampu nak buat(1. Buah mahal, 2. Malas nak makan). And another reason is sebab the general quality of kita punya tanaman dan ternakan sekarang dah sangat berkurang berbanding dulu2 (isu GMO, pencemaran, etc.) and that is where Shaklee punya product comes in place. 


Shaklee pun ada produk Vitamin C and the best part pasal Sustained Released Vita-C Plus oleh Shaklee ni is dia ada special 'Sustained Release' yang bermaksud perlepasan berperingkat. 



Badan kita tak produce and store Vitamin C, sebab tu lah kita kena include Vitamin C dalam diet harian kita. Any extra Vitamin C ni akan di flush out dari badan kita thru urine. 

Specialnya 'Sustained Release' ni is dia akan me-release vitamin c ni secara berperingkat setiap jam, instead of bila kita makan then vitamin tu akan larut terus and extra-extra yang tak sempat nak badan nak absorb tu keluar dari badan dengan sia-sianya. Bila consume Vita-C Plus ni badan kita akan dapat supply of vitamin C secara berterusan thru out the whole day. Menarik kan? Walaupun dia larut dalam air, tapi dia akan bekerja dengan sel-sel dalam badan dulu sebelum dia keluar semula.

Vitamin C memang senang larut dalam badan kita and in fact, dia sangat sensitif dan akan destroyed kalau kita stressed, berhadapan dengan cuaca yang panas secara berpanjangan dan sebagainya. Dan ini ialah another reason kenapa kita perlukan supply Vitamin C sepanjang hari. 

Kandungan vitamin C dalam sebiji tablet Vita-C Plus ni sama dengan 7 biji oranges termasuk kulit-kulit dia sekali. Haa mampu ke nak makan 7 biji oren setiap hari? Maybe ada gang fanatic buah citrus ni maybe boleh. Tapi kalau kita substitute kan dengan sebiji tablet yang sekali telan terus settle kan amat memudahkan? Telan sebiji pagi lepas breakfast and you are ready to battle the world gitu kan. 

Sustained Release Vita-C Plus from Shaklee ni HANYA menggunakan vitamin semulajadi. Au natural gitchew. Kalau you ada choice untuk pilih nak au natural atau ada chemical synthetics dalam badan you, surely you akan opt for natural kan? So now Sara nak bagitahu you yang Shaklee hanya guna natural based yaaa! *ingat taaaau, so you tak payah pening-pening which brand yang ok and tak ok* 

If you tak percaya, you try beli Shaklee sebotol and tengok yang vitamins from Shaklee tak ada 'silica gel' kat dalam botol sebab dalam vitamins Shaklee tak ada artificial flavour, pewarna, pemanis dan pengawet. Haaa now mesti you dah percaya Sara sikit kan. 



And lastly, satu botol Vita-C Plus ada 180 biji so boleh makan untuk 6 bulan atau share 6 orang makan untuk sebulan. It's a good product and sangat economical. 

Ok, sekarang siapa nak? Comment/PM me! 



SARA 
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

Dari Kecil Suka Hisap Vitamin C, Tapi Tahukah Anda Tentang Kebaikannya?


Dari kita budak lagi mak kita selalu kasi kita makan vitamin C kan? Lagi2 yang hisap2 manis tu, sorok kita rembat lagi dua tiga biji! Means it is a long known fact lah yang vitamin C ni satu di antara essential vitamins yang badan kita sangat perlukan.

And I rasa memang ramai yang still consuming Vitamin C kan? Yang peliknya husband I lagi rajin makan Vitamin C compared to me. But I dah janji to myself yang I akan continuously consume Vitamin C di samping supplements lain. Kan nak cantik, kurus dan sihat tahun ni!

Vitamin C ni banyak membantu penghasilan collagen, tulang, kulit, blood vessels and mcm2 tisu lagi. Tu yang kita tengok ramai wanitas-wanitas di luar sana yang ambik drip/jab vitamin C sbb nak nampak muda, kulit gebus muluss dan kulit berseri. Tapi, I would advise korang untuk jangan go to the extreme sangat ye, body kita lain2 takut tak boleh nak carry.

Ada research juga yang dah dibuat about vitamin C and cancer, where it is said that dengan consume vitamin C ni dapat merendahkan risiko mendapat cancer. Ada lah cerita dia how and why, kalau nak tau nanti Sara cerita lebih lanjut.

Lagi satu kajian pulak ada cakap yang antioxidant dalam vitamin C tu prevent kolestrol untuk build up dekat arteries kita, yang merendahkan risiko jantung juga.

Ada banyak lagi lah benefits dia; to kids, ibu2 mengandung, atlet, students, etc. And body kita need continuous supply of Vitamin C. Tapi kalau kita telan Vitamin C 1000mg ke 2000mg ke 400000000mg ke, if badan kita tak dapat nak sustainkan supply tu dalam badan kita, dia akan keluar dari badan kita balik dengan sia-sianya je. So, ada cara lah nak consume Vitamin C ni untuk make sure badan kita dapat bekalan sentiasa.


Why Shaklee? Why Bukan MJ, MK, JL, DH?

Distributor / Agent / Stokis / Reseller dan macam-macam lagi term yang digunakan untuk kita yang tak produce product sendiri. Kita cuma promokan product sedia ada and dapat untung atas harga yang kita beli. Banyak jenama/company/produk yang dah mula buat sistem begini. Win-win situation, dua-dua untung kan? 

And dalam bebanyak jenama ni, Sara pilih Shaklee




Kenapa Shaklee?


1. #ProjekSihatSara2017 : Nak Sihat, Nak Mula Makan Supplements.

Memang Sara berazam nak mulakan gaya hidup baru tahun 2017 ni. Alhamdulillah dah masuk Februari, azam tahun baru still going strong and belum tersasar jauh dari landasan lagi. Di samping Sara mula makanan kurang berminyak, bergula dan bergaram, bersenam secara konsisten, monitor sleeping pattern Sara, Sara juga berazam untuk mula mengambil supplements kesihatan. 

Memang Sara dah mula banyakkan makan makanan berkhasiat, tapi secara jujurnya kita tahu khasiat dalam makanan yang ada sekarang ni dah tak berapa berkualiti. Penggunaan fertilizer kimia yang berleluasa, baja-baja kimia bagi tanaman dan ternakan cepat matang, udara dan air yang tercemar. Sara baru mendapat kesedaran bila tengok orang-orang terdekat semua dah lama consume supplements, and mereka memang nampak jauh beza lebih bertenaga dan ceria dari Sara. 'Nampak sihat". 

Dengan jadi member Shaklee, apa yang Sara dapat is Sara dapat beli supplements ni dengan harga lebih berpatutan (Harga Distributor). Bila kita nak maintain-kan supplement consumption tiap bulan untuk jangka masa yang panjang, mendaftar sebagai member tu sangat banyak kelebihannya. 

2. Shaklee ni 'kalis ekonomi'.

Selagi Watson dam Guardian is still in business jual vitamins, selagi tu Shaklee akan ada. Sesusah mana pun orang tetap nak sihat so demand secure. Ekonomi? Shaklee adalah bisnes yg kalis ekonomi - why? Sebab bila ekonomi teruk lah lagi orang taknak sakit. Jadi diorang akan mula makan vitamin. In fact, dalam sejarah Shaklee, this year adalah antara sales plg tinggi in Malaysia, walaupun kononnya minyak naik, harga serba serbi naik! 

One tip yang Sara sedar is sangat susah untuk kita invest dalam bidang yang dah over saturated. Contohnya, bidang fesyen tudung dan muslimah. Unless anda jadi dropshipper/stokis untuk jenama-jenama yang terkenal, marketing dan advertising kena lah mantap kebabomm! And sebab tu lah Sara pilih untuk jadi member Shaklee yang dah berpuluh tahun masih maintain dalam market. 

3. Shaklee CONFIRM-CONFIRM bagus!

I bukan pandai-pandai sendiri assume Shaklee ni the best tetapi ni memang di-support dengan kajian-kajian yang dah dibuat bertahun-tahun yang lalu. Tak ada langsung jenama kat luar sana yang ada Landmark Study. Belum ada satu pon company yang buat landmark study kat produk mereka, tapi Shaklee dah ada. Its a study yang tunjuk org yang makan Shaklee, quality kesihatan dia after 30 years lagi better than those who do not consume Shaklee.  Dia ambil sample tahun 90an dulu and compare dengan sekarang pada orang yang sama. 

4. Shaklee offer banyak bonus.

Selain untung yang kita dapat on top of harga distributor yang Sara dapat bila dah daftar sebagai member, Shaklee rupanya ada banyak lagi jenis bonus lain. Cash bonus yang dimasukkan ke dalam akaun bank tiap bulan, Car bonus and siap ada bonus untuk pergi bercuti ke luar negara. Cuma tengok kerajinan kita saja. 

And honestly, tak susah nak market Shaklee sebab satu Malaysia dah kenal Shaklee. Satu Malaysia dah tahu kelebihan dan kebaikan Shaklee ni. Cuma perlu war-warkan kepada public yang kita dah jadi member Shaklee dan boleh lah order produk dari kita dan suggest kan produk yang terbaik untuk mereka. 

5. Peluang masih banyak.

Dalam Malaysia ni ada lebih kurang 30 juta orang (based on UN report 2016), and so far SID (Shaklee Independent Distributor) ada lebih kurang 1 juta orang (bunyi macam ramai kan?), tapi 70% tak buat bisnes pun and jadi member untuk makan sendiri je. Market kita masih banyak lagi untapped!

Belum kira lagi SID yang try nak bisnes seminggu, tapi sebab seminggu xde kastemer dia pun dah lemah semangat. Dah kurang sharing, dah gulung tikar, tutup kedai. Lagi lah sikit sebenarnya SID yang aktif. 

And dalam Shaklee semua orang ada peluang yg sama, tinggal rajin ke tak rajin je. 


Anda juga boleh jadi member Shaklee. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh lah contact Sara nanti Sara terangkan lebih lanjut pasal jadi distributor ni. Kita berniaga dan sihat sama-sama. 


SARA 
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

Kenapa Sara Pilih Untuk Jadi Independent Distributor?


1. Sara tak payah pening fikir production, warehousing, packaging dan sealiran dengannya. Part tu yang makan masa nak brainstorm and organize tu; salah timing, products tak dapat nak jual to customers. Dengan jadi Independent Distributor, Sara dah tak perlu fikir part tu. Sara cuma kena understand all the products and suggest kat customers depending on their concerns. And dengan all the proven cases dan testimonials, Sara tau Sara berada di landasan yang benerrr.


2. Sara tak berapa nak berskill untuk convince customers untuk beli something yang baru. Sara pernah cuba nak jual tudung rekaan sendiri and baking, tapi memang marketing and advertising kena mantap. Again, time consuming. Sebagai source of side income, Sara tak cukup masa nak plan semua ni and dia punya return on investment akan lebih lama (or sangat lama). 

3. Sebab #ProjekSihatSara2017 ni Sara nak start to really take care of my own health, so Sara nak involve dalam industri kesihatan ni. Sara decide nak jadi member terusss so Sara tak lari jauh from azam tahun baru Sara ni. In order to ajak orang sihat, Sara mesti kena lagi sihat kan?

Why SHAKLEE? Why not other brands and products? Tunggu!

Idea Untuk Dapatkan Side Income Selain Kerja 8jam di Ofis?

Dengan ekonomi yang tak berapa nak stabil ni, Sara rasa ramai yang dah mula ber-side income kan? Dalam newsfeed FB pun ramai yang share side income masing². Yang hot sekarang ramai doktor promote MJ, cikgu-cikgi pula promo MK. Belum lagi yang menjahit, menganyam, mem-bake, menyanyi, macam-macam lah. Rata-rata orang yang dah berkerjaya hebat² dan masih ada masa lagi nak berniaga. Tu yang Sara ter-inspired tu!

Antara cara nak dapatkan side income adalah dengan cuba free-lance kan kreativiti anda dengan menjual expertise kita as a service. Trend sekarang orang tak nak hire professionals, mereka hanya akan cari bila perlu saja. Kalau anda pandai designing, animation, menulis, melukis, menjahit dan sebagainya. Cuba cari platform yang kita boleh iklankan expertise kita atau rajinkan diri untuk cari iklan yang memerlukan kelebihan kita ni.


Jika anda jenis suka mem-produce sesuatu produk, bolehlah cuba promokan produk hasil tangan anda tu. Contohnya, ada orang memang pandai ber-baking, jadi cuba promo, ambil gambar hasil baking anda and tanya kawan-kawan jika ada yang berminat. Mesti ada yang sangkut nanti. Lagi-lagi kenalan terdekat yang dah tahu special talent anda tu! Contoh lain macam menggubah bunga, buat doorgift perkahwinan dan jual handmade accessories seperti rantai leher dan gelang tangan.


Kalau anda macam Sara, perlukan extra income untuk survive aktiviti harian anda, untuk occasionally nak pergi holiday, nak makan kedai fancy TETAPI tak berapa nak ada special talent, tak reti, tak ada ada masa and tak ada modal nak invest untuk produce product sendiri, we will opt to jadi agent/reseller/stokis/distributor atau apa-apa nama yang seumpamanya. Ada yang pilih untuk menjual kosmetik tempatan, jual kopi, kasut dan berlambak-lambak lagi! And Sara pilih Shaklee, produk leading to a better health and lifestyle (seiring dengan #ProjekSihatSara2017).


Nanti Sara share kenapa Sara decide untuk jadi Independent Distributor ok?

#ProjekSihatSara2017 : First Time Hiking Seumur Hidup!

Salah satu aktiviti yang Sara tak pernah buat langsung seumur hidup and dah buat untuk menjayakan #ProjekSihatSara2017 ni ialah pergi HIKING! Haha, tak pernah terfikir mampu hiking. Bila orang dah berpuluh kali mendaki Broga Hill, Sara sekali pun tak pernah teringin nak pergi! Memikirkan penat dan peluhnya tu, memang macam takkan pergi sampai bila².

Hinggalah satu hari ni, coach saya cakap hiking mampu membakar lebih dari 1000 kalori! Perfect lah tu untuk Sara yang tengah berperang dengan lelemaks dalam badan ni. Jadi, dua minggu lepas Sara telah pergi mendaki Kiara Hills bersama kawan². Mula-mula memang rasa nervous nak pergi, apatah lagi dengan stamina yang tak berapa nak ada ni. Tapi, pergi lah jugak. Nak kurus kan?


Nampak tak kegigihan seorang pendaki tu?
Kami mula mendaki pada jam 8.00 pagi. Baru beberapa minit berlalu, peluh dah berjujuran! Memang penat, tapi Alhamdulillah kawan² Sara sangat supportive dan tak tinggalkan Sara di belakang. Bila terasa penat, kami akan berhenti seketika untuk berehat.

Sedar² dah dua jam kami hiking di dalam Kiara Hills tu, dan dah hampir selesai! Penat memang penat, tapi sangatlah memuaskan. Balik tu memang terus terdampar macam dugong, sebab rasa penat sangat. Tapi, rasa nak pergi lagi! Dua hari selepas kali pertama tu, Sara pergi lagi dengan kawan² ke Kiara Hills untuk hiking and mandi peluh lagi. 

Kalau anda tak pernah hiking and nak pergi hiking, ini apa yang Sara belajar:
  1. Kena pilih kasut yang sesuai. Masa first time pergi tu, Sara tak sempat nak cari kasut sebab kawan² dah pesan kena pakai kasut hiking. Jadi Sara pakai aje kasut sukan yang Sara pakai untuk bersenam. Akibatnya, asyik nak tergelincir sebab tapak kasut sukan tak sesuai untuk kawasan tanah berlecak macam dalam rimba tu. Lepas tu, Sara terus pergi ke Decathlon dan beli kasut hiking yang paling murah iaitu RM59.00 sahaja! 
  2. Bawa sedikit kudapan semasa hiking. Sara tak tahu pun yang orang pergi hiking ni boleh lah bawak bag kecil nak isi barang-barang. Paling simple, bawalah roti. Sandwich ke roti buku ke roti krim ke, sebab logik je untuk kita rasa hypo and rasa nak pitam masa hiking. Sebab heart rate kita turun naik sepanjang hiking tu. Dan memang bila dah jalan untuk beberapa ketika, rasa perut dah krukk krukk minta disuap. 
  3. Bawa tuala kecil untuk lap peluh. Jika anda seperti Sara, tak suka perasaan peluh menitik² kat muka, boleh lah bawa tuala kecil dan sangkut di leher. Senang nak kesat peluh. 
  4. Jangan fikir sangat tentang kepayahan waktu itu, have fun! Memang dalam kepala masa tu, terfikir bila lah nak habis ni. Dan segala makanan dah terbayang-bayang. Tapi, just enjoy the journey saja!



Air soya yang femes di Kiara Park, Soya Jenny Hong!

P/S: Nak kena ambil supplement ni untuk tambah tenaga!

Ibu-ibu Mengandung WAJIB Minum ESP Kalau Nak Anak Sihat!

ESP ni dah memang confirm lah satu antara best seller Shaklee, sebab SEMUA orang kena consume! Macam Sara ada share dalam post yang lepas, adik Sara sendiri makan ESP sebulan dua boleh turun 7 kilogram tanpa senaman berat! Sape taknak kan? Sara terus terpengaruh nak tahu more about Shaklee ni! 

Sara suka buat kajian sendiri, banyakkan membaca untuk tahu produk-produk Shaklee ni betul-betul. Jadi, harini Sara nak share KENAPA IBU-IBU MENGANDUNG WAJIB MINUM ESP! 

Gambar ihsan dari Encek Google


10 Kelebihan ESP untuk ibu-ibu mengandung dan babies in the tummies:

1. Protein dalam ESP menggalakkan penghasilan sel-sel sihat dan otot-otot kuat yang boleh MENGUATKAN RAHIM.

2. ESP membantu ibu mengandung dengan MENGAWAL BERAT BADAN sebab selera ibu mengandung selalunya out of control selepas masuk 5 bulan.


3. Bila dah makan overload tu, potensi untuk kena diabetes semasa mengandung tu tinggi. Jadi ESP ni juga bantu untuk ELAKKAN DIABETES.



4. For healthier pregnancy dengan MENINGKATKAN IMMUNITY badan preggy mummies.


5. Kandungan protein dalam ESP akan membuatkan KULIT kita GEBUSS haluss muluss dan cantik berseri. No kusam kusam. Tambahan pula ESP ni mengandungi vitamin B6.

6. Protein sihat di dalam ESP penting untuk PERKEMBANGAN OTOT DAN OTAK BAYI 
7. Membantu ibu-ibu mengandung MELAWAN MORNING SICKNESS yang disebabkan oleh perut kosong dan berangin. Perut kosong ni pun boleh buat gastrikkkkk!


8. Jika preggy mummies minum ESP secara konsisten sepanjang pregnancy, ESP jugak MENGALAKKAN PENGHASILAN SUSU ibu lepas melahirkan nanti.

9. Kandungan Lysine dalam ESP ni membantu badan untuk menyerap calcium yang boleh mengurangkan tendency preggy mummies untuk kena MASALAH TULANG DAN GIGI.

10. MENGELAKKAN PRE-EKLAMPSIA (darah tinggi ketika mengandung).

Nice kan? 








Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

Kenapa ESP Selalu SOLD OUT?

Sara sendiri mula terpengaruh nak tahu pasal Shaklee ni sejak adik Sara sendiri consume ESP and turun 7 kilo! Bila google² baru tahu ESP ni memang antara produk best-seller Shaklee lah.



Basically, ESP (Energizing Soy Protein) adalah meal replacer yang diperbuat dari Protein Soya bukan-GMO (Genetically Modified Organism), means tidak merubah kandungan genetik organismanya. ESP as a meal replacer pulak means that kandungan nutrien dalam 3 scoop ESP dah mencukupi untuk satu meal. Selain untuk membekalkan tenaga, ESP yang diperbuat dari protein ni sangat baik untuk membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak. Sebab tu protein sangat penting untuk badan kita. And sebab dia soy-based, ESP ni lactose-free jadi warga lactose intolerant pun boleh consume.


Saya ada share kesan kalau kita TAK consume enough protein in my previous post, ce tengok sikit.



And oleh kerana bahan² dalam bebas dari perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet, ESP SANGAT SESUAI di-consume oleh seisi keluarga.




1. Pelajar dan pekerja atau individu dewasa 
As energy booster (kalau minum pagi2 tu, terasa energetic dan tak rasa lapar sangat. So bonus for weight management. 

2. Lelaki 

Protect from any disease (heart, cancer, etc.)

3. Ibu-ibu Mengandung

For healthier pregnancy - well grown featus dan membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika hamil

4. Ibu yang Menyusukan Anak

Membantu menggalakkan dan mengekalkan susu. Dan yang bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu dapat membantu perkembangan fizikal bayi secara sihat.

5. Wanita, in general 

Keanjalan kulit, awet muda gitchew! (Protein penting kepada mereka yang ingin ploles dan skin tone yang rata!)

6. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

And oleh kerana dia best-seller yang best of the best, ESP selalu SOLD OUT di seluruh Malaysia!

Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara