Tips Tenangkan Jiwa Supaya Hati Tak Gundah Gulana & Tak JK

Tahu tak JK tu apa? 
JIWA KACAU!
Hehehehe, 



Selalu kan hati ni macam tak tenang je, tak tahu lah kenapa. Macam terfikir-fikir macam ada yang tak kena, tapi tak pasti lah apa.

Dan tahu tak salah satu sebab kenapa hati asyik gundah gulana adalah sebab otak dan badan tak cukup nutrisi!

Mai I share dengan you, vitamins apa yang you perlu untuk jiwa dan hati yang lebih tenang. 

Vitamin B 
Vitamin B, termasuk asid folik berfungsi membina sel-sel otal yang baru dan juga menyokong fungsi serotonin. 

Omega-3 
Tahu tak 18% dari berat otak kita ni adalah terdiri dari Omega-3. Haaa, kalau kurang Omega-3 - mood kita pun terganggu, akan stress, dan juga affect ingatan kita. 

Vitamin D 
Selain untuk tulang, penyerapan kalsium - Vitamin D ni sangat diperlukan untuk otak menjalankan fungsinya dengan baik

Asid Amino
Kekurangan asid amino ni akan menjadikan orang tu tak dapat mengawal perasaan, kurang motivasi, stress, emo dan mungkin juga boleh jadi depression!


Jika anda ada any concern tentang tahap kesihatan anda dan anda nak usaha menjadi lebih sihat, boleh lah contact saya untuk FREE consultation.

Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

No comments:

Post a Comment